Vernieuwde Hygiënecode STOR per 1 oktober in werking

De Stichting Overlegplatform Restaurantketens (STOR) heeft een vernieuwde hygiënecode opgesteld en treedt per 1 oktober 2019 in werking. De vernieuwde hygiënecode is tot stand gekomen naar aanleiding van uitgebreide inventarisatie en evaluatie en besproken in het Deskundigenoverleg Hygiëne Levensmiddelen van het Regulier Overleg Warenwet waarna laatste wijzigingen zijn doorgevoerd. De vernieuwde hygiënecode is geëvalueerd en afgestemd in nauw overleg met de NVWA en goedgekeurd door minister Bruins van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) (versie 3 van 20 februari 2019, artikel 4 tweede lid). Na ingang van de Hygiënecode STOR 2019 (1 oktober 2019) zullen leden van de STOR actief worden geïnformeerd.

De vernieuwde hygiënecode geeft meer aandacht aan de borging van de voedselveiligheid van grondstoffen en de beheersing van allergenen, ongedierte en virussen. In de beschrijving van voorschriften voor hygiënisch en voedselveilig werken is de code duidelijker geworden.

Meer informatie over de vernieuwde hygiënecode STOR vindt u hier Staatscourant 2019, 51338

Meer informatie over hygiënecodes leest u:

- Op de pagina met documentatie over hygiënecodes van het Regulier Overleg Warenwet

- Op de pagina van de NVWA over hygiënecodes en HACCP